onsdag 13. mars 2013

Hjemme laget Belgiske vafler

I en tid med mye selskap,og med familie med matallergier kan det være vanskelig å finne noe å lage som alle kan spise,som regel har jeg bedt foreldre ta med seg kake som alle kan spise.

Har hatt litt sånn "angst" for å bruk det ordet,å gjøre feil eller ta oppi feil råvare,veldig fort gjort når man er i farten og skal bake flere sorter med engang.








Men jeg fikk en oppskrift på hjemmelagde belgiske vafler,de var kjempe gode og har man barn med gluten allergi eller cøliaki(det er kanskje det samme,er ikke så inni det enda) kan man godt ha disse.


                                    Her får du oppskriften:

                                    Belgiske vafler- tørre.

                                     Nok til 8 plater.

                             125g smeltet smør (melkefritt)
                             125g sukker
                             250g potetmel
                             2 egg
                             1/2 ts bakepulver
                             litt smør til pensling.


                                  Fremgangsmåten:

                       Stiv pisk eggeviten med litt av sukkeret,ca 2 SS.
                       Visp eggeplommene med resten av sukkeret.

                       Bland potetmel og bakepulver og rør inn smeltet ,avkjølt smør.

                       Bland deretter i eggeplommeblandingen.
                       Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene tilslutt.

                  Forvarm et spesialjern for belgiskevafler eller bruk ett vanlig vaffeljern.

 
                     Pensle jernet med litt smør før stekingen starter.
   Det er mye smør i deigen,så det skal egentlig ikke være nødvendig å ha smør før hver steking.
         (jeg smører jernet etter behov,av og til mellom hver tredje.)

Ha en toppet spiseskje deig i vaffeljernet,trykk jernet ned og stek til platene er lysebrune.

                                     Vaflene kan fryses.


Server gjerne med is og bær og vaniljesaus.

Håper det smaker.

                                                            Bon appetitt


Klem Hege

4 kommentarer:

  1. Matallergier kan være utfordrende ja, men så fint at du tar hensyn :) Ønsker deg en finfin dag!

    SvarSlett
  2. Nam disse såg kjempegode ut. Må kanskje testes en gang :) Ha en finfin søndag!

    SvarSlett
  3. Åååå, dette så kjempegodt ut :o) Ha en strålende kveld! klem fra Nina

    SvarSlett
  4. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.


    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,
    Christina
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett

Jeg blir så veldig glad for alle hyggelige kommentarer.
Takk for at Dere Besøker bloggen min.