Har hatt litt sånn "angst" for å bruk det ordet,å gjøre feil eller ta oppi feil råvare,veldig fort gjort når man er i farten og skal bake flere sorter med engang.
Men jeg fikk en oppskrift på hjemmelagde belgiske vafler,de var kjempe gode og har man barn med gluten allergi eller cøliaki(det er kanskje det samme,er ikke så inni det enda) kan man godt ha disse.
Her får du oppskriften:
Belgiske vafler- tørre.
Nok til 8 plater.
125g smeltet smør (melkefritt)
125g sukker
250g potetmel
2 egg
1/2 ts bakepulver
litt smør til pensling.
Fremgangsmåten:
Stiv pisk eggeviten med litt av sukkeret,ca 2 SS.
Visp eggeplommene med resten av sukkeret.
Bland potetmel og bakepulver og rør inn smeltet ,avkjølt smør.
Bland deretter i eggeplommeblandingen.
Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene tilslutt.
Forvarm et spesialjern for belgiskevafler eller bruk ett vanlig vaffeljern.
Det er mye smør i deigen,så det skal egentlig ikke være nødvendig å ha smør før hver steking.
(jeg smører jernet etter behov,av og til mellom hver tredje.)
Ha en toppet spiseskje deig i vaffeljernet,trykk jernet ned og stek til platene er lysebrune.
Vaflene kan fryses.
Server gjerne med is og bær og vaniljesaus.
Håper det smaker.
Bon appetitt
Klem Hege
Matallergier kan være utfordrende ja, men så fint at du tar hensyn :) Ønsker deg en finfin dag!
SvarSlettNam disse såg kjempegode ut. Må kanskje testes en gang :) Ha en finfin søndag!
SvarSlettÅååå, dette så kjempegodt ut :o) Ha en strålende kveld! klem fra Nina
SvarSlett