søndag 10. februar 2013

"gamle" venniner - Nei takk

Dagens innlegg er litt langt ,men av og til må fustrasjonen få slippe litt ut,og så er jeg litt nysgjerrig på hva Du/Dere hadde gjort i en slik situasjon?


Av og til blir jeg bare helt satt ut av hvordan andre oppfører seg eller sier til andre.At jeg ikke helt vet hva jeg skal si eller svare.


Bildene har ingen sammenheng,med teksten i dag,skulle ha visst  bilder av de flotte damene og hva vi skulle ha spist,men velger heller å visse noe annet.Bilder av dagens morgen tur sammen med barna.

 
Ikke det at jeg ikke tåler å høre hva folk mener eller sier til eller om meg,men  måten det blir sagt på.

På Fredag,ventet jeg besøk av noen flotte damer fra oslo,de er ganske store interiør og moteblogger,(ifølge dem selv iallfall)uansett jeg gledet meg veldig til å se dem igjen siden det er mange år siden sist vi hadde hatt anledningen til å treffes.

 
Det blir ikke det samme å snakke noen minutter i telefonen innimellom,så da mine gamle venninner skulle til stavanger denne helgen,ble vi enig om at vi kunne møtes hjemme hos meg.

Dagen første store feiltrinn.

Når jeg besøker folk og får besøk,pleier jeg alltid å starte med "Hei,så kjekt å se deg igjen"for det er virkelig kjekt å se de man kjenner igjen når man besøker de og de besøker deg.

Men ikke disse damene,de hadde ikke kommet inn døren engang før jeg fikk begynne å høre hvordan jeg var og hadde det.

Jeg åpnet døren og sa "Hei...

"ÅÅååå Herregud så tjukk du har blitt,hva har du gjort"

Meg "eeh Hei kjekt å se deg også."

kom inn.


Skulle ikke ha gjort det heller,skulle bare ha spurt om vi skulle tatt en lett lunsj ute i gårdsplassen,hehe

"Er virkelig gangen din sååå liten,har du ikke egen walk in garderobe"

"å nei henger ytterklærene slik,det er jo baaare så ut og så 70 talls altså"

"mine barn har" ,ja jeg glemte navnet på den moteriktige jakken som kostet 8000 eller vare det mer.
Men mine barn får ikke så dyre jakker og leke med i skogen,det får holde med Stormberg.

Neste sjokk var visst stuen,den var alt for liten,og møblene,ja de fikk jeg visst ikke gitt bort gratis enn gang,men de fungerer for oss,med 3 aktive barn som løper og hopper i sofaen,
(selv om de ikke får lov),har jeg ikke råd til dyre designer sofaer.

Men min sønn på 7 år,har lovet,når han ble stor og berømt ,så skulle han kjøpe en ny sofa til mamma.så da venter jeg til da,hehe


Men ett pluss var ,at jeg hadde hvite vegger og hvitt gulv,så de ble nesten godkjente,hadde glemt å vaske under ene hjørne ,UNDER sofaen.

Er det mulig.


Jeg foreslo at vi skulle gå på kjøkkenet,er ganske fornøyd med kjøkkenet siden det er så stort,30kvm.

For jeg hadde lagd kyllingsalat med pasta og hjemmelaget hvitløksbrød.

Dagens andre store feil.


Damene rister på hodet og er oppgitt

"ikeakjøkken"å nei og nei.

Jeg er fornøyd,er ikke helt ferdig,så jeg bryr meg ikke om at det ikke er designer kjøkken.

Kyllingsalaten ble dagensmiddag isteden,hadde lagd av feil pasta og kyllingen var ikke riktig laget.Da ble man fet.

Og så var det klærne mine,ja jeg lignet på en uteligger,om jeg fant de.

ja jeg vet at klærne mine ikke er mye å skryte av,men de fungerer og jobber med saken.
Håper på å få lagd egen kolleksjon.
(kommer tilbake med dette senere,veldig mye senere, gjenstår mye enda)


Interiør,Det samme.(Ja her jobbes det med mange ting,men dette kommer jeg tilbake til,senere,jobber litt sånn inni mellom når helsen er god.)

På arbeidsplassen er det lettere kaos fortiden,mye papir og tegninger,(hater at det er så rotete,men men)de så noen av ideene henge på skapdøren.
Og utbryter.

"forstår jo godt at du ikke lykkes,du kan ikke tegne engang"

Jeg kan kanskje ikke tegne like godt som en designer,men jeg liker godt å gjøre det så jeg gjør det allikevel og bryr meg ikke så mye om hva andre mener,så lenge jeg ser hva det er og mine framtidige samarbeidsparterer gjør det så holder det for meg.

Og bloggen min,ja den var ikke mye å skryte av,de kunne ikke ha meg på sin blogg for jeg ødela rykte deres,siden jeg ikke hadde noe viktig å skrive om,noe av interesse og jeg hadde for mange skrive feil, I know,jobber med det,men det er ikke alltid like lett med dysleksi,(noe jeg fant ut av i voksen alder) men det er helt greitt,forlanger ikke at folk skal hverken like bloggen og eller legge meg til bloggen deres.


Det ble sagt mye mer,men det hadde blitt alt for mye å skrive om,men en ting er sikker,gamle venninner kommer ikke på besøk hit mer.og de ble ikke lenge heller før jeg sa at nå var det nok.
Det er greitt folk sier hva de føler og tenker,men det er måten det ble sagt på som provoserte meg.


Jo må bare skrive en ting til.

Jeg brukte alt for mye tid på og sammen med barna,de ble alt for bortskjemt.
Jeg måtte prioterer egen tid,det gjorde de,deres barn var på skole og fridtidsaktiviteter hver dag og i helgene var de sammen med andre.

Jeg kom ikke til å bli rik,hvis jeg holdt på slik.Det var viktig å fokuserer på seg selv ,finne seg selv,de var lykkelige,og mannen min ,ja han var visst feil han og.hehe.og det sa damen som snart er skilt for 3 gang... I Say no more.......


Hva hadde Du/dere sagt og gjort i slike situasjoner?

Så jeg har kommer fram til etter mye tenking  frem og tilbake,at jeg tror jeg skal få meg nye venninner,som ikke er redd for litt støv og som må hoppe over ytterjakker,som ligger på gulvet,etter at barna har kommet hjem,når de kommer på besøk.

Jeg innrømmer det, jeg liker å ha  positive  og engasjerende mennesker rundt meg.

Og er kjempe glad for alle jeg har møtt her inne.og gleder meg til å treffe mange av dere i sommer.Ha en strålende natt.

Klemmer

Hege

18 kommentarer:

 1. Kjære vene, hvor har du disse damene fra??? tror jeg hadde spart fremtidig ringetid og droppet dem fra adresseboka - hvem snakker slik til folk, og ikke minst sine venner? Nei vet du hva! gleder meg til å se deg og igjen i sommer (om ikke før), Haugesund - here we come!

  stor klem!
  (ps. hva vet vel de?)

  SvarSlett
 2. Kjente jeg fikk en stor klump i magen når jeg leste dette. Ufattelig trist at disse damene ikke har bedre å gjøre enn å rakke ned på andre! Du er god som du er :) Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 3. Himmel og hav for en oppførsel!!!
  Godt du fikk de ut av huset, ikke slipp de inn igjen, hverken i huset eller livet ditt!

  SvarSlett
 4. Kjære Hege
  Jeg får vondt i magen når jeg leser dette. Trodde ikke noen kunne oppføre seg slik. De er iallefall ikke verd et vennskap. Husk vi er mange som liker deg som du er!!!!!!

  Ta vare på deg selv og glem de dumme damene som tror de er bedre en andre.

  Varm klem fra Annfrid

  SvarSlett
 5. Dette var ikke kjekk lesing. Husk at de kan skryte så mye de vil, men uten sosiale antenner, mangler de det aller viktigste. Så da kommer de ikke så langt.

  Sånne folk er nok best å kutte ut.
  :)
  Ha en fin søndagskveld og morsdag

  SvarSlett
 6. Huff, skulle visst hvem de er så skulle jeg sletta de fra blogglista mi...hvis de er der.
  Dette må jo være folk fulle av mindreverdighetskomplekser !!!

  SvarSlett
 7. Seriøst! Voksne damer - og det værste av alt; en gang venninner! Nei, vet du hva! Jeg har ikke ord, og kjenner jeg blir trist av å lese om slik oppførsel! Når "ting" blir viktigere enn folks følelser har de virkelig problemer. Tenk så utrolig kjedelig å måtte kjøpe seg glad.... Nei, du har det bedre uten dem! Jeg hadde iallefall ikke giddet å bruke et sekund av tiden min på slike personligheter. Så det så! Du er bra, husk det!!!

  SvarSlett
 8. Herlighet....nå ble jeg helt satt ut...går det an??
  Ville absolutt IKKE kalt disse venninner nei...du fortjener noe mye bedre!!!
  Nei...jeg håper du har eller får deg en skikkelig venninne som behandler deg slik du fortjener!:)
  Godt de bor langt vekke...:)
  Ønsker deg en nydelig kveld:)!Mange gode klemmer:)

  SvarSlett
 9. Er det mulig Hege??? Du skulle ha sparket de på dør med en gang, men lettere sagt en gjort da. Hev hodet og ikke bry deg. Slike "venner" er jammen meg ikke verdt å ta vare på.
  Heller ett "rotete" koselig hjem en ett sterilt strøkent ett sier jeg.
  Håper du har hatt en flott morsdag

  Klemmer

  SvarSlett
 10. Dette er noe av det mest sjokkerende jeg har hørt, skikkelige drittkjerringer?! Kunne tenkt å vite hvem disse damene er faktisk, for hvis jeg leser bloggene deres så kjenner jeg at det hadde vært greit å droppe..Håper jeg ikke gjør det..

  Vi er de vi er og det er mer enn godt nok ;)

  SvarSlett
 11. Sier bare: Er det mulig?
  Dette er ikke venninner. Jeg hadde kastet dem ut og ikke truffet dem igjen!
  Synes du er et fantastisk menneske jeg!
  God klem fra meg

  SvarSlett
 12. Nei, alvorlig talt! Slikt går berre ikkje an!!

  SvarSlett
 13. Dette er faktisk ikkje mulig. Eg venta egentlig på at du til slutt skulle avslutte med at det berre var spøk. Dessverre gjorde du ikkje det. Det går ikkje an! Eg hadde sparka de på dør før de hadde komt så langt som til kjøkkenet - er det eg tenker eg ville gjort. Men eg hadde nok heller stått lettere sjokkert å ikkje visst kva eg skulle svart og først kommet på glupe svar etter at de var gått. Det der er ikkje folk som er verdt å samla på. Vær glad du ikkje treng omgås dei meir. Djiises, kjenner det koker!

  SvarSlett
 14. I min naive, lille verden finnes ikke slike mennesker! Ikke bare har de meninger og tanker som helt bak mål, men de har lite nok sosiale antenner til å si dem høyt?!
  Nei, da er ikke gamle "venninner" noe å spare på! Vær stolt av den du er og det du har, og nyt tid sammen med ungene og mennesker som gir deg energi (ikke tapper deg!)
  ønsker deg en fin start på uka!
  klem nina

  SvarSlett
 15. ER DET MULIG?!?!? Alle har ei eller to venninner som plumper ut med de mest sarkastiske kommentarer, men DETTE er trakassering! Slike folk ha det ikke godt med seg selv og må hakke på andre for å føle seg litt bedre. Skilt for snart 3. gang sier jo sitt. Og stakkars barn som ikke har foreldre som forguder de slik du gjør. Slik du forklarer ditt hjem er både koselig, viser at folk lever og ikke sitter på utstilling og ikke minst er sammen! Fysj for noen damer! Godt å høre du heiv de på dør:-)
  Lov meg at du ikke unnskylder mer hvordan du har det i sitt hjem.. Vær stolt av at det er DITT hjem og nyt den gode følelsen du får når du trør inn døren: "endelig hjemme"-følelsen.
  God klem.
  Ps: veldig tøft å blogge med dysleksi og som lærer kan jeg si at her var det ikke mer skrivefeil enn en hos en vanlig nordmann;-)

  SvarSlett
 16. Å herlighet, Hege... Eg er heilt sjokkert! Det er det galnaste, kven får seg til å behandla andre på denne måten? For ein råten gjeng, og som eg ser nevnt over her, sosiale antenner...? Hallo? Kvar var dei? Nei, desse "damene" hadde eg ikkje spandert mykje tid på i framtida, eg håper verkelig at dei ikkje såra deg. Slike meiningar som dei har er ikkje verdt noko, verdiane deira er stakkarslige og viser vel i grunn at dei er utrygge og kjøper seg rustning i form av dyre klede og interiør. Triste greier...

  Det er vel i slike tilfeller ein seier at med slike venner treng ein ikkje fiendar?

  Super-duper-klem frå meg :-)

  SvarSlett
 17. Jeg er rystet..! Det går da ikke an? Stakkars, stakkars fattige mennesker som dukket opp på døra hos deg..ønsker deg bare alt godt, og håper du ikke lar det gå alt for mye inn på deg. Legger meg til som følger, og ønsker deg en finfin dag videre.. :)

  SvarSlett
 18. For en gjeng med ufølsomme, egoistiske tullinger!
  Nei, dette er absolutt ikke noe å samle på..

  Du virker som en trivelig og flink dame! (Jeg "kjenner" deg via din blogg, men dine positive egenskaper skinner igjennom..) Så du må bare glemme hva kjerringene sa . . *trøsteklem*

  Stå på videre!
  Bloggen din er skjønn <3

  -Heidi

  SvarSlett

Jeg blir så veldig glad for alle hyggelige kommentarer.
Takk for at Dere Besøker bloggen min.